LA PICHONA BIBLIOTÉCA DE LA SAPIÉNCIA OCCITANA

La PICHONA BIBLIOTÉCA DE LA SAPIÉNCIA OCCITANA aprofundeix en els temes que tractem en els articles de les nostres dues revistes digitals, amb l’objectiu de retornar la dignitat a la llengua occitana com a idioma de coneixement i divulgació, com fou durant segles, i que és apta per a ensenyar qualsevol disciplina. NECESSITEM EL VOSTRE AJUT PER A CONTINUAR AMB LA NOSTRA TASCA DE CONTINUAR PUBLICANT NOUS LLIBRES.

La publicació de llibres en format paper s’ha encarit considerablement els darrers temps, i dins del nostre projecte, la PICHONA BIBLIOTÈCA, volem publicar-ne de nous. És per això que us sol·licitem el vostre ajut per a poder continuar, per a poder sufragar aquests costos de recerca i de publicació.

Les nostres revistes digitals actuals són: .

www.sapiencia. eu    amb articles sobre Ciències i Humanitats.

www.medievaloc.com    especialitzada en articles de temàtica medievalística.

Fins ara hem publicat dos llibres. A “CRONIQUES DETH SÈGLE XXIau”, en la modalitat aranesa, analitzem la notícia més destacada dels darrers vint-i-cinc anys, sobre tota mena de temàtica, com ara ciències, geografia, política internacional, successos… amb articles com la independència de Montenegro o els perills de la clonació humana.

A “FAUNA OCCITANA”, en la variant llenguadociana, aprofundim en la variada fauna del territori occità, on la diversitat geogràfica i climàtica també ha marcat la convivència de les espècies animals. Amb aquest llibre podeu conèixer la situació actual d’aquestes espècies, si pateixen una situació de perill d’extinció, la seva alimentació, el seu hàbitat…

Ambdós llibres sorgeixen dels exhaustius estudis del seu autor, en Christian Andreu, gran apassionat de la llengua i la cultura occitanes, però també de les Ciències i les Humanitats, i redactor en cap de les nostres revistes.

Aquests llibres poden esdevenir molt útils per a tots aquells que us agrada la diversitat lingüística, la Romanística, i voleu llegir en occità, llengua oficial de Catalunya des de l’any 2006.

Ara mateix tenim en procés de finalització un altre llibre sobre fauna aranesa i en procés de creació un altre sobre la diversitat lingüística europea. I és precisament per poder continuar publicant nous llibres que us en demanem aquest ajut econòmic.

Nosaltres us oferim poder col·laborar en un projecte de futur, no us demanem ajuda per allò que ens sobra, sinó per poder continuar publicant llibres de divulgació científica i humanística, i volem des de la nostra associació compartir coneixement amb vosaltres i ajudar a mantenir la diversitat de les llengües del món.